HTML

Dadaland

Gondolatok a közéletről, innen-onnan a nagyvilágról

Friss topikok

Ha apám BKV vezér lenne

2008.02.08. 23:02 Zoltan Baranyai

A hírek szerint lehetne venni pár új buszt, csökkentett áron. Persze a kérdés, hogy az erősen veszteséges BKV miből szerezne rá pénzt? Átcsoportosításból...Hmmm érdekes.

Ha apám mondjuk a BKV vezérigazgatója lenne, beszavaztatnám magam az igazgatósági tanácsba, mondjuk pár milláért és nem raktáros, vagyis logisztikus lennék egy másik cégnél. Aztán megbeszélném vele, hogy a lakásom  (ha lenne) közelében legyen egy metrómegálló, és mondjuk azokon a helyeken, ahová sokat járok. Ja és csak kombínóval járnék, mindegy, hogy az nem mindenhol jár. VIP-ként az éjszakai busz telefonhívásra jönne és csak én és a haverok mehetnének vele.

Lehet, kicsit sokba kerülne, de majd nem épül meg a metrómegálló a Fővám téren, mert minek is, ugye, vagy majd elkészül 2030-ra. Ráérünk. 4 milliárdért nem genfi Volvo buszok kellenek nekünk, hanem beszereztetnék, szigorúan tendereztetve, céges autónak pár volvó S70-est, no meg egy új c30-ast, mert az tetszik, ha a városba mennék.

Néha azért megtapasztalnám a sofőrség érzését is, beülnék a volánhoz (nem Volánbusz), mondjuk a 182-es vonalán, azt úgyis ismerem és tövig nyomnám a gázt, hogy az utasok kapaszkodjanak. Hiszen ki van írva! És szigorúan 3 ellenőr lenne 6 felfegyverzett IQ-harcos biztonságiőrrel a fedélzeten.

Aztán valami haverom cége megnyerné az új forgalomirányítási-szoftverkiírási tendert, a metrókmocsik beszerzéséhez is lenne némi közöm, persze szigorúan zsebpénzért, no meg a jegyeladásokból is kapnék részesedést.

De mivel már régen használtam a minőséget-a-magas-árért szolgáltatást, vagyis a budapesti tömegközlekedést, ezért a lehet, hogy tévedek, és a színvonal rohamosan nőtt a járatokon és a zsúfoltság is csökkent. De erősen kétlem.

Ja, mondtam, hogy holnap kineveznek BKV-vezérigazgatóvá is?
 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: bkv busz

A bejegyzés trackback címe:

https://dadaland.blog.hu/api/trackback/id/tr91331896

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása